Winterberging Friesland in ‘het warme hart van de Zuidwesthoek’

Aan de rand van het dorp Koudum, dat ook wel ‘het warme hart van de Zuidwesthoek’ wordt genoemd, vindt u Winterberging Friesland. Het bedrijf is gelegen aan de Spoarleane. Dit is de doorgaande route van Koudum in de richting naar Molkwerum, Warns en Stavoren. De achterzijde is direct gelegen aan de Koudumer vaart. Winterberging Friesland beschikt hier over een eigen haven waar tevens een afspuitplaats aanwezig is. Winterberging Friesland is door deze voorzieningen uitstekend te bereiken via het water en via de weg.

Winterberging Friesland is gespecialiseerd in polyester sloepen:

  • Winterberging
  • Verkoopbemiddeling
  • Onderhoud
  • Refit

“Na ruim 34 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Koninklijke Marine in de Nautische Dienst heb ik uiteindelijk van mijn hobby mijn werk kunnen maken”

winterbergingfriesland-rob-laan

In 2011 ben ik met mijn gezin verhuisd naar de woning bij de loods waar de winterberging gevestigd is. We zijn het seizoen 2011/2012 klein begonnen met een aantal sloepen in de berging. Dit deed ik eerst naast mijn werk bij de Koninklijke Marine. In die periode was mijn werk ‘thuis’ en bij de Marine  nog prima te combineren maar naar verloop van tijd werd deze combinatie steeds lastiger. De oorzaak hiervan is dat Winterberging Friesland de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt heeft.

In het najaar van 2016 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden bij de Koninklijke Marine en kon mij vanaf die tijd volledig storten op de Winterberging.

Mijn kennis en vaardigheden die ik bij de Marine heb opgedaan, kan ik in mijn huidige werkzaamheden weer goed gebruiken. Het onderhoud aan de schepen, de omgang met veel verschillende mensen in allerlei rangen, het werken als duikleider zijn hier een paar voorbeelden van. Zoals uit het voorgaande wel blijkt heb ik altijd affiniteit gehad met boten, zowel groot als klein. Verder ben ik iemand die staat voor kwaliteit en persoonlijke benadering met als doel een tevreden klant.

Kortom: ik ben heel blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken!

Rob Laan